Aby ste u nás nakúpili čo najpohodlnejšie, používame cookies. Využívaním našich služieb súhlasíte s ich používaním. Používame cookies. Využívaním našich služieb súhlasíte s ich používaním. Rozumiem

Menu
4Home Poradíme vám Články Recepty Chutné recepty pre WOK panvicu

Chutné recepty pre WOK panvicu

17. 05. 2012 | Máte radi exotické jedlá alebo radi skúšate nové originálne recepty? Potom niekedy určite vyskúšajte tradičné i netradičné ázijské špeciality, najlepšie na revolučnej wok panvici, ktorá je pre prípravu týchto pokrmov typická. Vybrali sme pre Vás niekoľko zaujímavých receptov, ktoré určite stoja za vyskúšanie.

Kurča Kung Pao z woku

  • 4 kuracie prsné rezne
  • 1 lyžička škrobovej múčky
  • 5 lyžíc oleja
  • 1 lyžička mletého zázvoru
  • soľ
  • 3 lyžice sójovej omáčky
  • arašidy

Kuracie prsia nakrájame na jemné rezančeky a poprášime ich škrobovou múčkou. Vo woku rozpálime olej a mäso asi 4 minúty opekáme. Potom pridáme sójovú omáčku zmiešanú so zázvorom a miešame, aby sa mäso nepripálilo. Po dokončení pridáme olúpané a opražené arašidy. Ideálnou prílohou je ryža alebo zeleninový šalát.

Thajské morčacie rezančeky v kokosovom mliekuTeflónový nôž

  • 600 g morčacích pŕs
  • 1 červená paprika
  • 250 g jarnej cibuľky
  • 1 zväzok bazalky
  • 400 ml kokosového mlieka
  • 1 lyžice žltej karí pasty
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžica cukru

Keramická panvica WOKMorčacie prsia najprv opláchnite a osušte, potom cez vlákna nakrájame na tenké plátky následne na jemné rezančeky. Papriku zbavíme semien, nakrájame na rezance, na kolieska nakrájame jarné cibuľky a nasekáme polovicu lístkov bazalky najemno.

Vo wok panvici uvedieme do varu kokosové mlieko s karí pastou, povaríme asi minútu, potom pridáme morčacie prsia a varíme asi 4 minúty.

Potom do panvice pridáme nakrájanú zeleninu a zvoľna varíme ďalšie 3 minúty. Nakoniec pridáme nasekanú bazalku, sójovú omáčku a cukor. Podávame posypané zvyškom bazalky.

Farebná kuracia zmes wok na sladkokysloUniverzálne sklenené misky

  • kuracie prsné rezne
  • cibuľa
  • nektarinka alebo broskyňa
  • červená paprika
  • cherry paradajky
  • marhuľová marmeláda
  • solamyl
  • chilli
  • soľ, korenie

Krájač na cibuľuNa oleji vo woku osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mäso nakrájané na rezance a dôkladne ho opečieme, osolíme, okoreníme. Pridáme broskyňu a papriku nakrájané na kocky a cherry paradajky nakrájané na štvrťky.

Zeleninu a ovocie necháme trochu zmäknúť, potom pridáme asi dve polievkové lyžice marhuľovej marmelády a miešame, kým sa poriadne nerozpustí a nepremieša so zmesou.

Panvicu zakryjeme pokrievkou a necháme asi desať minút dusiť. Nakoniec primiešame chilli korenie a solamyl rozmiešaný v troške vody a trochu prehrejeme. Ako prílohu môžeme použiť ryžu, americké zemiaky alebo čínske rezance.

Kokosové rezanceFarebný kuchynský nôž

  • 4 kuracie prsné rezne
  • 4 lyžice strúhaného kokosu
  • 1 lyžička kari korenia
  • 1 lyžička worčesterovej omáčky
  • 1 lyžička sójovej omáčky
  • 1 lyžička cukru (najlepšie hnedý)
  • 3 lyžice oleja
  • soľ, korenie

Strúhaný kokos zalejeme 2 dl vody, necháme 30 minút vsiaknuť a potom ho vytlačíme. Z vytlačeného kokosu, sójovej a worcesterskej omáčky, oleja, soli, korenia a cukru pripravíme marinádu, ktorú naložíme na Keramická panvica WOKrezance z nakrájaného kuracieho mäsa a najmenej 3 hodiny ich necháme odležať v chlade.

Kuracie mäso necháme odkvapkať z marinády a na rozohriatom oleji vo wok panvici sprudka opečieme. Počas opekania polievame zvyšnou marinádou. Vhodnou prílohou je dusená ryža a zeleninový šalát.

Bengálske pliecko z wokuKeramický nôž

  • 600 g mäsa z pliecka
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 2 cibule
  • 1 lyžička mletého zázvoru
  • 2 lyžice kari
  • 1 lyžička drvenej rasce
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 1/2 lyžičky pálivej papriky
  • 4 lyžice oleja
  • 2 dl bieleho jogurtu
  • mäsový vývar

Nerezový stojan s koreničkamiMäso si nakrájame na väčšie kocky. Očistený cesnak a cibuľu nasekáme veľmi nadrobno alebo pomelieme na mäsovom mlynčeku.

Do zmesi pridáme zázvor, drvenú rascu, sladkú a pálivú papriku a dôkladne premiešame. Zmes zmiešame s kockami mäsa a necháme krátko odležať v chladničke.

Druhú cibuľu nakrájame nadrobno a speníme vo woku na rozpálenom oleji. Odležané mäso za stáleho miešania v panvici osmažíme, potom podlejeme rozšľahaným jogurtom a trochou vývaru a prikryté pokrievkou dusíme domäkka. Vhodnou prílohou je dusená ryža alebo ázijské rezance.

Kuracia panvica s chilli omáčkouČervené keramické panvice

  • 600g kuracích alebo morčacích pŕs
  • 2 lyžice solamylu
  • sójová omáčka
  • 300 ml paradajkového pretlaku
  • soľ, korenie
  • chilli
  • 1 cibuľa

Mäso si nakrájame na menšie kúsky, zmiešame so solamylom a sójovou omáčkou a necháme odležať v chlade aspoň 30 minút. Na woku rozpálime olej a mäso sprudka Nerezová guľa na ryžuopečieme. Potom mäso vyberieme z panvice a vložíme na ňu na kolieska nakrájanú cibuľu, ktorú prudko opečieme.

Pridáme paradajkový pretlak, soľ, korenie, chilli a všetko dobre premiešame. V prípade potreby vzniknutú omáčku zahustíme trochou solamylu rozmiešaného vo vode.

Do vzniknutej omáčky dáme osmažené mäso a necháme prehriať. Podávame najlepšie s ryžou.

Morčacie sotéKuchárska špachtľa

  • 600g morčacích alebo kuracích pŕs
  • 50g tvrdého syra
  • 50g arašidov
  • 30g zeleru
  • 40g mrkvy
  • 100 - 150g paradajkového pretlaku
  • 1 cibuľa
  • sójová omáčka
  • solamyl
  • soľ, korenie

Rozprašovač na olejUmyté a osušené mäso nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme a zmiešame so solamylom a sójovou omáčkou. Necháme odležať v chlade najmenej 2 hodiny. Potom na rozpálenom oleji vo wok panvici prudko opečieme.

Pridáme očistenú a najemno nakrájanú koreňovú zeleninu a olúpanú, na rezance nakrájanú cibuľu. Opečieme. Pridáme arašidy, paradajkový pretlak a trochu vody. Povaríme.

Hotové posypeme strúhaným syrom. Podávame s ryžou alebo hranolkami.

Zdroj receptov: az-recepty.cz, mamincinyrecepty.cz, recepty.cz

action banner
feedback
NEWSLETTER
VÁŠ NÁZOR

Nenechajte si ujsť novinky a špeciálne ponuky.

Prihláste sa k odberu nášho newsletteru a o všetkom sa dozviete ako prvý.

Váš názor nás zaujíma!

Zavrieť